## SusTech 2014 Conference Timetable 7/21/2014 11:20 AM

THURSDAY				
7.00am-	Registration			
5.30pm	Pacific NW Foyer – Main Level (off Lobby)			
	Workshops			
	Alaska	Idaho		
8.00am-	Unintended	Repairing The		
noon	Consequences of	World (IEEE 1874)		10am
	Renewable Energy	presented by		break
	presented by	Will Lumpkins, Kyle		
	Dr. Otto Andersen	Wiens		
12.00-	Lunch (for workshop attendees)		60 min	
1.00pm	Oregon – Main Level			
	SusTech 2014 Invited Presentations			
1.30pm	Opening Plenary		60 min	
	Keynote: Digby Macdonald			
	"Nuclear Options for Our Energy Future"			
	Morrison/Ross Island – Main Level			
	Morrison	Sellwood	Ross Island	
	AEI	SE I	TE I	
2.30pm	Invited #1	Invited #1	Invited #1	30 min
3.00pm	Invited #2	Invited #2	Invited #2	30 min
3.30pm	Invited #3	Invited #3	Invited #3	30 min
4.00pm	Break		30 min	
	SG I	SI I	EE I	
4.30pm	Invited #1	Invited #1	Invited #1	30 min
5.00pm	Invited #2	Invited #2	Invited #2	30 min
5.30pm	Invited #3	Invited #3	Gold Patron Pres.	30 min
6.00pm	Opening Reception 9 Oregon – Main Level			90 min

FRIDAY				
7.00am-	Registration			
6.00pm	Cascade Foyer 2 <sup>nd</sup> Level			
7.00am	Breakfast (load talks); opening remarks		90 min	
	Sisters/Bachelor 2 <sup>nd</sup> Level			
	SusTech 2014 Contributed Papers Presentations			
	Morrison	Sellwood	Ross Island	
	AE C-1	SG C-1	SI C-1	
8.30am	Paper #1	Paper #1	Paper #1	25 min
8.55am	#2	#2	#2	25 min
9.20am	#3	#3	#3	25 min
9.45am	#4	#4	#4	25 min
10.10am	am Break			30 min

	AE C-2	SG C-2	SI C-2	
10.40am	Paper #5	Paper #5	Paper #5	25 min
11.05am	#6	#6	#6	25 min
11.30am	#7	#7	#7	25 min
11.55am	#8	#8	#8	25 min
12.30pm	Lunch		90min	
	Keynote: Joe Fjelstad			
		Large - A Perspective o	• •	
		npact and Implications'		
		sters/Bachelor 2 <sup>nd</sup> Leve		
	Morrison	Sellwood	Ross Island	
	AE C-3	SG C-3	SI-EE C-1	
2.00pm	Paper #9	Paper #9	Paper #1	25 min
2.25pm	#10	#10	#2	25 min
2.50pm	#11	#11	#3	25 min
3.15pm	#12	#12	#4	25 min
3.40pm	Break		30min	
	AE C-4	SE-TE C-1	EE C-2	
4.10pm	Paper #13	Paper #1	Paper #5	25 min
4.35pm	#14	#2	#6	25 min
5.00pm	#15	#3	#7	25 min
5.25pm	#16	#4	Invited #8	25 min
6.00pm	Posters Reception & Networking			
	Hood/Helens 2 <sup>nd</sup> Level			
7.00pm	Conference Dinner		90 min	
	Speaker: Jerry Engel			
	"Ethic Responsibility"			
	Sisters/Bachelor 2 <sup>nd</sup> Level			

Saturday				
7.00am-	Registration			
noon	Cascade Foyer 2 <sup>nd</sup> Level			
7.30am	Breakfast (load talks)		60 min	
	Sisters/Bachelor 2 <sup>nd</sup> Level			
	SusTech 2014 Invited Presentations			
	Morrison	Sellwood	Ross Island	
	AE II	EE II	TE II	
8.30am	Invited #4	Invited #4	Invited #4	30 min
9.00am	Invited #5	Invited #5	Invited #5	30 min
9.30am	Invited #6	Invited #6	Invited #6	30 min
10.00am	Break 30			30 min
	SG II	SI II	SE II	
10.30am	Invited #4	Invited #4	Invited #4	30 min
11.00am	Invited #5	Invited #5	Invited #5	30 min
11.30am	Invited #6	Invited #6	Invited #6	30 min
Noon	Lunch 90 min			90 min
	Keynote speaker: Tom Tierney			

	"Sustainability Policy in the U.S. : Creating and Preserving a Future for Our Next Generation" Sisters/Bachelor 2 <sup>nd</sup> Level	
1.40pm	Panel Discussion	60 min
	"Whither Sustainability"	
	Hood/Helens 2 <sup>nd</sup> Level	
2.40pm	Closing Plenary	60 min
	Keynote Speaker: Eric Wanless	
	"Reinventing Fire: Bold Business Solutions for the New Energy Era"	
	Hood/Helens 2 <sup>nd</sup> Level	
3.40pm	Hood/Helens 2 <sup>nd</sup> Level Adjourn	

General Sessions / Special Events	Time	Speaker
Thursday Opening Keynote	60min	MacDonald
Thursday Reception	90min	
Friday Opening Remarks	30min	Perkins, Morris
Friday Lunch Speaker	30min	Fjelstad
Friday Posters Reception & Networking	60min	Posters (UL Sponsored)
Friday Conference Dinner Keynote	30min	Engel
Saturday Lunch Speaker	30min	Tierney
Saturday Panel	60min	ТВА
Saturday Closing Keynote	60min	Wanless